Atvadoties no savām iepriekšējām mīlestībām - dzirkstošajiem vīniem un aliem, pēdējā gada laikā dabiskas intereses vadīta Skaidrīte sevi mēģina atklāt bezalkoholisko kokteiļu mākslā. Šis piedzīvojums ir kā spilgta pārvērtība, kurā Skaidrīte, apbruņojusies ar zināšanām, apmeklējot bārmeņu kursus un dažādas lekcija.
Katra jaunā recepte ir kā jauns orķestra skaņdarbs, kur garšu un krāsu notis savijas nepieredzētā simfonijā. Šajā bezalkoholisko kokteiļu koncertā galvenā diriģente Skaidrīte ar savu meistarīgo roku vada un rada īstu kokteiļu harmoniju, nevis vienkārši sajauc coca colu ar bezalkoholisku rumu.
Skaidrīte ar neapslāpējamu radošumu meklē veidus, kā radīt garšas, kas spēj sacensties ar grādīgajiem brāļiem. Tas ir stāsts par aizraušanos, kas ne tikai pārsteidz, bet arī iedvesmo citus.
Tom Collins ir leģendārs kokteilis, kas radies 19. gadsimtā, sajaucot džinu, citrona sulu un sodas ūdeni. Dzēriena nosaukums saistīts ar 1874. gada joku Ņujorkā, kur cilvēki tika mudināti meklēt izdomātu Tomu Kolinsu bāros.
Šajā receptē izmantots Tanqueray bezalkoholiskais džins, jāatzīst tam ir diez gan izteikts kadiķa efekts gan garšā, gan smaržā. Aizvietot noteikti var ar kādu sev tuvāku, ja šis neuzrunā.
Gin Fizz, tostarp arī Passion Fruit Gin Fizz, ir interesanta vēsturiska dzēriena izcelšanās. Apmēram 1750. gadā Gin Fizz radās kā kokteilis, kas kļuva par vienu no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Sākotnēji to izmantoja kā terapeitisku dzērienu jūrniekiem, lai cīnītos pret C vitamīna deficītu un skorbutu, kas varēja būt letāla slimība.
Svaigs, tropisks un augļains, tāds ir šis Passion Fruit Gin Fizz. Kalpos kā lielisks welcome drink jebkurā pasākumā.
Mohito kokteilis savu vēsturi aizsāka Kubā. Sākotnēji klasiskais Mohito tika pagatavots ar rumu, piparmētru, laima sulu, cukuru un gāzētu ūdeni, un tas bija populārs starp Kubas zemniekiem, lai atvēsinātos karstajās dienās. Kā zināms šobrīd - Mohito ir superpopulārs kokteilis.
Kad izlasīsi recepti, liksies nedaudz sarežģīti cukura sīrupa dēļ, bet tas patiesībā ir ātri un ļoti ērti, ja ir lielāka kompānija. Šo sīrupu var aizvietot vienkārši glāzē sastampājot 2 tējkarotes cukura.
Klasiskie kokteiļi ir labi, bet jauni eksperimenti dažreiz ir vēl labāk. Šis ir viens no tiem. Šo bija grūti nosaukt, jo garšas kārpiņas vilka uz ļoti pilnīga un garda morsa pusi, bet no dzērvenēm te nav ne miņas. Tas ir izrādās ir rūgtais apelsīns, kurš šo kokteili padara par absolūtu hitu. Saldeni rūgtens un anormāli atspirdzinošs.
Un no olas baltuma nav jābaidas, tas dod lieliskās putiņas un iedod dzērienam stingru struktūru.
Aperol Spritz kā dzēriens radās Itālijā 20. gadsimta sākumā, bet īpaši iecienīts tas kļuva 1950. un 1960. gados. Aperol Spritz sastāv no Aperola, Prosecco un sodas ūdens. Bezalkoholiskā Aperol Spritz versija ir radusies salīdzinoši nesen, bet populāritāte ir ļoti liela, jo pieejams gandrīz jebkurā kafejnīcā vai restorāmā.
Aperola gatavošanas versijas ir daudz un dažādas, sākot no vienkārši saliet apelsīnu sīrupu kopā ar gāzētu minerālūdeni, beidzot sarežģītākām versijām. Šī ir Skaidrītes Aperola versija, kura finālā robežojas ar izteiktu grādīgā aperola alternatīvu.
Atklāti sakot, Skaidrīte nekad nav bijusi liela viskiju cienītāja, bet ignorēt to, ka viskijs ir TOP5 dzēriens visā alkohola industrijā pasaulē, nevar un cieņai pret šo dzērienu ir jābūt. Bet kopumā pie visa ir vainīgi mūki. Viņi, liekot lietā arābu alķīmiķu zintis, sāka ķimerēties ap dzīvības ūdens radīšanu, līdz sanāca viskijs.
Tāpat kā mūki pie viskija, tā Skaidrīte ķimerējās ap šo viskija kokteili. Domājams, ka viskijas smaržas un garšas cienītājiem, šis aizies, un tiem, kas atceras lētu viskijkolu laimīgajā stundā, arī ieteiktu izkāpt no aizspriedumiem un pagaršot, ko jaunu.
Lyre’s American Malt ir teicams garšā un smaržā. Ļoti autentisks maigi nobriedinātai burbona viskija esencei, savukārt kopā ar kazenēm, laimu un cukura sīrupu, šis kokteilis nonāk smagsvara kategorijā. Ļoti biezs, aromātisks, pilnīgs ar saldeni rūgtenām notīm.
Asiņaiņas Mērijas (Bloody Mary) dzēriena izcelsmes vēsture ir gan aizraujoša, gan pretrunīga. Viens no populārākajiem stāstiem norāda, ka dzēriens radīts Parīzes bārā "Harry's New York Bar" 1921. gadā. Šo kokteili, kas sastāv no vodkas un tomātu sulas, ar dažādām garšvielām un piedevām, izveidoja bārmenis Fernands Petio. Viņš eksperimentēja, pievienojot sāli, piparus, Tabasko mērci, Vorcesteršīras mērci, citrona sulu, lai radītu kokteili, ko mēs šodien pazīstam kā Asiņaino Mēriju.
Ar šo kokteili ir vienkārši - ja esi tomātu sulas fanāts, tad viss ir ideāli. Alkoholiskajā versijā, ja nepielej galonu ar šņabi, tad garšo tieši tāpat kā bezalkohoiskā versija, jo sula un piedevas nodzēš pamanāmu šņabja klātbūtni.
Bezalkoholiskais kokteilis Paloma ir populārs Meksikas dzēriens, kas slavens ar savu svaigo un augļaino garšu.
Uzreiz jāsaka, ka šis dzēriens būs vairāk piemērots tiem, kam nepatīk ļoti saldi dzērieni un izteikti tiem, kuriem patīk greipfrūts, jo kokteilis parasti tiek pagatavots, izmantojot greipfrūtu sulu kā galveno sastāvdaļu, lai nodrošinātu tā raksturīgo, nedaudz rūgtenu garšu.
Perfekts un super atspirdzinošs dzēriens pavasara un vasaras dārza ballītēm.